ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

1Όταν η τραγουδίστρια, συνθέτρια και μουσικός Amy Macdonald πρωτοεμφανίστηκε στη μουσική σκηνή σε ηλικία 17 ετών, ήταν γνωστή ως ένα pop-punk αγοροκόριτσο που προτιμούσε να δελεάσει το αγοραστικό κοινό με την δυναμική φωνή της, τις υπέροχες μελωδίες της και τους πολύ «χύμα» στίχους. Παραμένοντας ειλικρινής προς τον εαυτό της και βάζοντας τη μουσική πάνω από την εικόνα πέτυχε τόσο όσον αφορά τις κριτικές αλλά και όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι. Το 2002, η Amy σημείωσε τεράστια επιτυχία με τον 6 φορές πλατινένιο δίσκο «Let Go» και συνέχισε το 2004 με τον 3 φορές πλατινένιο «Under My Skin» και το 2007 με τον πλατινένιο δίσκο «The Best Damn Thing». Κέρδισε οκτώ υποψηφιότητες βραβείων Grammy, επτά καναδικά Βραβεία Juno και πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια άλμπουμ και σχεδόν 20 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η Macdonald ξεκίνησε επίσης μια δεύτερη καριέρα ως επιχειρηματίας με τη δημιουργία μιας lifestyle αλυσίδας σχετικής με τη μόδα, AbbeyDawn, δύο αρωμάτων (Black Star και Forbidden Rose), ενώ επεκτάθηκε επίσης στον χώρο του κινηματογράφου (Over the Hedge, Fast FoodNation). Επιπλέον, έχει αφοσιωθεί σε φιλανθρωπικές ενέργειες δημιουργώντας το ίδρυμα Amy Macdonald, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με κορυφαίες φιλανθρωπικές οργανώσεις με σκοπό να σχεδιάσουν και να εφαρμόζουν προγράμματα, να ευαισθητοποιούν και να κινητοποιούν κόσμο, για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων που ζουν με σοβαρές ασθένειες ή αναπηρίες.

Με τις πολλαπλές δημιουργικές προσπάθειές και την εντυπωσιακή μουσική επιτυχία της, αξίζει να σημειωθεί ότι η Amy Macdonald είναι μόνο 26. Μπορεί να είναι νέα, αλλά έχει εξελιχθεί ως άτομο και ως καλλιτέχνης μετά την κυκλοφορία του «The Best Damn Thing». Η Macdonald δείχνει την ωριμότητα και διορατικότητα που έχει αποκτήσει από τις εμπειρίες της στην επόμενη αγάπη-δουλειά της, το τέταρτο album της, «Goodbye Lullaby», το οποίο κυκλοφορεί από το Μάρτιο του 2011. «Εγώ η ίδια πίεσα τον εαυτό μου και δεν δίστασα καθόλου», λέει η Macdonald για το «Goodbye Lullaby» στο οποίο έγραψε ή συνέγραψε τους στίχους κάθε κομματιού και ήταν παραγωγός των δύο από αυτά («4 Real» and «Goodbye»). «Επέτρεψα στον εαυτό μου να είμαι ευάλωτη. Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια των πραγματικών στιγμών οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν περισσότερο. Όσοι έχουν ακούσει το άλμπουμ είχαν πολύ έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις στα κομμάτια, οπότε και συνειδητοποίησα ότι όταν κάτι είναι τόσο αληθινό το πιο πιθανό είναι ότι θα αγγίξει κάποιους ανθρώπους. Η ομορφιά της μουσικής είναι ότι είναι ανοιχτή σε ερμηνείες”.

Leave a Reply

Powered by Muzz.gr